Jump to content
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Sign in to follow this  
stecamux

Belgian blond

Recommended Posts

che ne pensate??

 

Belgian blond ale 31-1-2020

Belgian Blond Ale

6.2% / 15.4 °P

All Grain

BIAB STE

65% efficiency

Batch Volume: 25 L

Boil Time: 60 min

 

Mash Water: 40.39 L

Total Water: 40.39 L

Boil Volume: 34.67 L

Pre-Boil Gravity: 1.053

Vitals

Original Gravity: 1.063

Final Gravity: 1.016

IBU (Tinseth): 22

Color: 11.2 EBC 

Mash

 

Temperature — 65 °C  60 min

Malts (7.628 kg)

7.108 kg (93.2%) — BestMalz Pilsen Malt — Grain — 3.5 EBC

185 g (2.4%) — BestMalz Caramel Hell — Grain — 25 EBC

185 g (2.4%) — Steinbach Malzerei Melanoidin — Grain — 70 EBC

150 g (2%) — Bairds Caramalt Malt — Grain — 29.5 EBC

Hops (70 g)

40 g (14 IBU) — Styrian Golding (Savinja Golding) 3.9% — Boil  60 min

30 g (8 IBU) — Styrian Golding (Savinja Golding) 3.9% — Boil  30 min

Miscs

20 g — Orange Peel, Bitter  Boil  5 min

Yeast

2 pkg — Fermentis T-58 SafBrew Specialty Ale

Fermentation

Primary — 20 °C  14 days

 

Edited by stecamux

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×