Jump to content
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Sign in to follow this  
stecamux

Belgian blond

Recommended Posts

che ne pensate??

 

Belgian blond ale 31-1-2020

Belgian Blond Ale

6.2% / 15.4 °P

All Grain

BIAB STE

65% efficiency

Batch Volume: 25 L

Boil Time: 60 min

 

Mash Water: 40.39 L

Total Water: 40.39 L

Boil Volume: 34.67 L

Pre-Boil Gravity: 1.053

Vitals

Original Gravity: 1.063

Final Gravity: 1.016

IBU (Tinseth): 22

Color: 11.2 EBC 

Mash

 

Temperature — 65 °C  60 min

Malts (7.628 kg)

7.108 kg (93.2%) — BestMalz Pilsen Malt — Grain — 3.5 EBC

185 g (2.4%) — BestMalz Caramel Hell — Grain — 25 EBC

185 g (2.4%) — Steinbach Malzerei Melanoidin — Grain — 70 EBC

150 g (2%) — Bairds Caramalt Malt — Grain — 29.5 EBC

Hops (70 g)

40 g (14 IBU) — Styrian Golding (Savinja Golding) 3.9% — Boil  60 min

30 g (8 IBU) — Styrian Golding (Savinja Golding) 3.9% — Boil  30 min

Miscs

20 g — Orange Peel, Bitter  Boil  5 min

Yeast

2 pkg — Fermentis T-58 SafBrew Specialty Ale

Fermentation

Primary — 20 °C  14 days

 

Edited by stecamux

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...