Jump to content
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Sign in to follow this  
Menga

Lievito Belgian Blond Ale

Recommended Posts

Ciao Ragazzi,

sto mettendo giu una ricetta per una Belgian Blond Ale.

Pensavo di utilizzare il lievito Wyeast n.3787 High Gravity che però non conosco e non ho mai utilizzato. 

Secondo voi ci sta per questo stile di birra? Avete altro da suggerire?

 

Ricetta per 19lt:

OG: 1.066 FG: 1.011 IBU: 22 EBC: 10

Malts (5.35 kg)

4 kg (69.4%) — Dingemans Pilsen — Grain — 3.2 EBC

700 g (12.2%) — Castle Malting Chateau Wheat Blanc — Grain — 4.5 EBC

350 g (6.1%) — Dingemans Aromatic Malt — Grain — 37.5 EBC

300 g (5.2%)  Wheat Flaked — Grain — 3.2 EBC

250 g (4.3%)  Candi Sugar, Clear — Sugar — 1 EBC  Secondary

160 g (2.8%)  Corn Sugar (Dextrose) — Sugar — 0 EBC  Secondary

Mash

Temperature — 63 °C  60 min

Hops (53 g)

34 g (17 IBU) — Hallertauer Hersbrucker 4% — Boil  60 min

2 g (1 IBU) — Saaz 3.75% — Boil  60 min

17 g (5 IBU) — Saaz 3.75% — Boil  20 min

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×